Oldalak

2010. október 6., szerda

Pártunk alelnöke, Karsai András ismét tagja az újpalotai szerb kisebbségi önkormányzatnak

A 2010. évi önkormányzati választáson a helyi kisebbségi önkormányzatokról is szavazhattak az arra jogosultak. A Magyar Szocialista Munkáspárt országos alelnöke, Karsai András Budapesten, a XV. kerületben (Újpalota, Rákospalota, Pestújhely) indult a szerb kisebbségi önkormányzati választáson (ő már az előző, 2006-os választáson bejutott ebbe a testületbe).
A szavazásra október 3-án 43-an voltak jogosultak, közülük 16-an éltek ezzel a jogukkal. Három szavazólap érvénytelen volt. A 13 érvényes szavazólapon, ahol öt jelölt neve szerepelt (valamennyien a Srpski Forum jelöltjei voltak), egyedül Karsai Andrást jelölte meg minden szavazó. További két jelölt 12-12, míg egy jelölt 10 szavazatot kapott. Ők négyen lettek tagjai az új szerb kisebbségi önkormányzatnak Újpalotán. (Az ötödik jelölt csak négy szavazónak bírta a rokonszenvét, ő ezzel nem lett önkormányzati képviselő.)
Internetes hálószemünk gratulál Karsai Andrásnak, illetve a többi megválasztott testületi tagnak, és eredményes munkát kíván nekik.